PEG-12

PEG-12 دایمتیکون (PEG-12 Dimethicone) یک کوپلیمر سیلیکون گلایکولی محلول در آب، الکل و سیستم های هیدروالکلی است.

PEG-12 دایمتیکون یک مولکول آمفیفیلیک است به طوری که سر PEG-12 آب دوست و سر دایمتیکون چربی دوست است.

این ماده دارای HLB حدود ۱۴ می باشد به همین دلیل دارای فعالیت سطحی است.

مطابق گفته های صنایع گرانت، این ماده برای امولسیون های نوع O/W که در آن ژل سیلیکون یا روغن در فاز روغنی قرار دارند ایده آل است.

این ماده به عنوان عامل کاهنده کشش سطحی، مرطوب کننده، امولسیفایر و فوم ساز در طیف وسیعی از محصولات آرایشی و بهداشتی شخصی از قبیل اسپری مو، شامچو، محصولات مراقبتی پوست، لوسیون ها، عطرها و صابون ها اصلاح عمل می کند.

این ماده فوم پایدار می دهد. در شامپوهای نرم کننده امکان شانه کردن موهای خیس و خشک را فراهم می کند، علاوه بر آن حس ابریشمی و نرمی حتی با وجود شستشوهای مکرر به موها می بخشد.

این ماده خواص نرم کنندگی،مرطوب کنندگی و ضدعفونی کنندگی را در شوینده های بدن و مو فراهم می نماید.

نام گذاری آیوپاک:

متوکسی-[۳-(۲-متوکسی اتوکسی)پروپیل]-متیل-تری متیل سیلوکسان

Methoxy-[3-(2-methoxyethoxy)propyl]-methyl-trimethylsilyloxysilane

ویژگی های PEG-12:

فرمول: کوپلیمر سیلیکون گلایکول

شکل ظاهری: مایع بی رنگ تا کهربایی

وزن مخصوص در ۲۵ درجه سانتی گراد: ۱٫۰۷

چگالی در ۲۵ درجه سانتی گراد: (۴۲۵cSt (mm2/sec

نقطه انجماد: مشخص نشده است

کاربردهای:

  • موثر در کاهش کشش سطحی
  • نرم کنندگی عالی
  • ایجاد احساس نرم کنندگی و ابریشمی
  • فوم ساز مناسب
  • مصرف با دوز پایین
  • سازگاری با طیف گسترده ای از مواد شیمیایی
  • فوم های اصلاح را مرطوب کننده می نماید
  • سورفکتانت دوم برای محصولات حساس
  • امولسیفایر برای رنگدانه ها، اسانس ها و عطرها

نمونه محصولاتی که PEG-12 در آن ها کاربرد دارد:

۱-شامپوها و نرم کننده ها

۲-محصولات مراقبت از پوست

۳-محصولات مراقبت از بدن

۴-محصولات پاک کننده آرایش

۵-رنگ های آرایشی

۶-فونداسیون های آرایشی

۷-BB کرم ها

۸-فوم ها و ژل های اصلاح

طریقه استفاده از PEG-12:

محصول اثر مورد نظر سطح استفاده %
اسپری مو درخشش ۱ – ۰٫۱
شامپو بهبود خواص ۵ – ۱
لوسیون قبل از اصلاح نرم کنندگی ۳ – ۱
کرم اصلاح نرم کنندگی/پایداری ۲ – ۰٫۲
لوسیون پوست نرم کنندگی/روانکاری ۲ – ۰٫۱
عطرها مرطوب کنندگی/ملموس شدن ۰٫۵ – ۰٫۱

سازگاری با سایر محصولات:

سازگار ناسازگار (به طور کامل یا جزئی غیرقابل اختلاط)
اتانول ۷۰%

استئاریل الکل

استئاریک اسید

IPM

بیزوکس

لانولین

گلیسرول

پارافین وکس

روغن معدنی

دایمتیکون ۳۵۰cSt

سایر محصولات:

پلی کواترنیوم ۶

منابع:

PEG-12 Dimethicone Fluid) PEG-12 Dimethicone Fluid – Clearco Products)

PEG-12 DIMETHICONE

https://silicones.elkem.com/EN/our_offer/Product/90060778/_/MIRASIL-PEG-12-DM

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/121233191

The post PEG-12 appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *