کاربردهای لانولین

شناسایی ماده ای که بتواند بهتر از لانولین Lanolin برای جلوگیری از خشکی و زبری عمل کند، دشوار است. این ماده کاملاً طبیعی است و از پالایش چند مرحله ای گریس پشم، یک ماده خام طبیعی و تجدید پذیر تولید می شود که از تمیز کردن (شستشو) پشم خام حاصل می شود. در طبیعت، از پشم و پوست در برابر اثرات مضر هوای بد، محافظت می کند. لانولین مشابه عملکرد طبیعی خود ، از ساختار پوست و مو محافظت کرده و سلامت آن ها را بهبود می بخشد.

لانولین- محصولی همه کاره:

لانولین فاقد تری گلیسیرید است و گاهی اوقات به عنوان “چربی پشم” شناخته می شود، اما این اصطلاح گمراه کننده است زیرا لانولین فاقد تری گلیسیرید است و نباید چربی در نظر گرفته شود.

لانولین به شکل مایع، نیمه جامد یا جامد موجود است و همه آن ها دارای خاصیت نرم کنندگی مشترک هستند.

نحوه جداسازی لانولین:

روغن لانولین با قرار دادن پشم گوسفند در دستگاه سانتریفیوژ که روغن را از سایر مواد شیمیایی و ضایعات جدا می کند، استخراج می شود. این فرآیند پس از برش دادن پشم گوسفندان انجام می شود، بنابراین استخراج لانولین هیچ آسیبی به گوسفندان نمی زند.

فواید لانولین:

روغن لانولین به عنوان نرم کننده شناخته شده است، به این معنی که به ترمیم پوست خشک یا کم آبی بدن کمک می کند.

یک منبع معتبر با مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که لانولین می تواند از دست رفتن آب پوست را ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

به بیان ساده تر، لانولین بسیار مرطوب کننده است و توانایی نرم کردن پوست را در قسمت های زبر، خشک و پوسته پوسته شده دارد.

سایر کاربردها:

به طور گسترده، لانولین و مشتقات آن به عنوان عناصر اصلی در برخی از محبوب ترین مارک های دارویی جهان (برای کاربردهای موضعی)، مراقبت شخصی، لوازم آرایشی و لوازم توالت استفاده می شود. بدون لانولین، این محصولات دارای کیفیت لازم از لحاظ نرم کنندگی، مرطوب کنندگی، امولسیفایر در روغن و یا کوامولسیفایر، پلاستی سایزر، ماده پراکندگی و ماده فوق چرب کننده نخواهند بود و همه آن ها در یک گروه قرار می گیرند.

لانولین در مراقبت شخصی / لوازم آرایشی

  • لانولین به طور گسترده در موارد زیر استفاده می شود:
  • در کلیه محصولات مراقبت از پوست شامل کرم ها معمولا به صورت امولسیفایرها، استابلایزرها، نرم کننده ها و مرطوب کننده ها قابل استفاده می باشد.
  • در لوسیون های پوستی بر پایه روغن و پاک کننده های روغنی پوست به عنوان مرطوب کننده پوست و کنترل کننده ویسکوزیته هستند.
  • در صابون های توالت به عنوان مواد فوق چربی هستند که با کمترین اثر در دهیدراته شدن شوینده ها و حفظ عطر استفاده می شوند.
  • در افترشیوها به عنوان مرطوب کننده پوست و کنترل کننده ویسکوزیته کاربرد دارند.
  • در لاک پاکن ها برای جلوگیری از لکه دار شدن پوست اطراف آن.
  • در رژ لب و محصولات آرایش چشم به عنوان اصلاح کننده نوار و مهار کننده کریستالی شدن و برای پراکندگی یکنواخت رنگدانه ها کاربرد دارد.
  • در آراینده ها و شامپوهای مو، به عنوان تهویه کننده در برابر خشک شدن، پوسته پوسته شدن و شکنندگی ساقه مو.
  • در اسپری های مو، به عنوان پلاستی سایزر کاربرد دارد.
  • در مواد سفید کننده مو، به عنوان یک امولسیفایر برای ثبات pH مورد مصرف است.

لانولین برای چین و چروک صورت:

بسیاری از محصولاتی که به دلیل مزایای “ضد پیری” مورد استفاده قرار می گیرند حاوی روغن لانولین یا الکل لانولین هستند. این ممکن است خریداران را به این باور برساند که روغن لانولین توانایی مبارزه با خطوط و چین و چروک ها را دارد. در حالی که شواهد علمی کمی در مورد این مورد وجود دارد، لانولین می تواند دو برابر وزن خود را در آب نگه دارد و از این طریق می تواند پوست را برجسته تر کرده و باعث کاهش خطوط و چین و چروک شود.

لانولین در داروهای موضعی / محصولات مراقبت مراقبت های بهداشتی

لانولین به طور گسترده در موارد زیر استفاده می شود:

۱-در پمادها، پانسمان های سوختگی و اسپری های زخم به صورت زیر کاربرد دارد:

-به عنوان امولسیفایر، تثبیت کننده و نرم کننده
-برای تقویت روند بهبود زخم
-برای آزاد کردن عناصر فعال از طریق پوست (انتقال پوستی)

۲-در داروهای رنگی شده (به عنوان مثال با اکسید روی)، به عنوان عامل انتشار.

۳-در محصولات موضعی برای عفونت های پوستی (به عنوان مثال آکنه) و در لوازم توالتی ضد عفونی کننده، به عنوان یک ضد میکروب و ضد عفونی کننده هستند.

۴-در پمادهای چشم، به عنوان نرم کننده ای با سازگاری فیزیولوژیکی بالا و پتانسیل تحریک پایین.

۵-در شیاف های مهم و پایه، به عنوان حامل مواد تشکیل دهنده فعال.

۶-در نوارهای چسب جراحی، به عنوان ماده آغشته کننده، پلاستی سایزر و تقویت کننده مواد مناسب پوست.

۷-در صمغ های جویدنی به عنوان یک ماده افزودنی غذایی (نرم کننده از نظر فیزیولوژیکی)

۸-در ترکیبات از قبل مخلوط شده برای اهداف خاص

کاربردهای صنعتی

  • اثرات ضد خوردگی روی فلزات آهنی:
    این ماده زیست تخریب پذیر و غیر سمی است و همین امر آن را به یک ماده سازگار با محیط زیست تبدیل کرده است. لانولین همچنین با مواد افزودنی بی شماری سازگار است که قوام و ویژگی های فیلم های محافظ حاصل را تغییر می دهد (به عنوان مثال سختی، نرمی، حلالیت در آب یا عدم حلالیت). مخازن و کشتی های آبی به شدت پوسیده با محصولات لانولین با ویسکوزیته پایین محافظت می شوند. پتانسیل نفوذ بالای فرآورده های ضد خوردگی مبتنی بر لانولین باعث می شود تا آن ها برای درمان و جلوگیری از زنگ زدگی در قطعات خودرو بخصوص در تایمرهای قدیمی جذاب باشند. برخی از برنامه ها و عملکردهای خاص ضد خوردگی
    -به عنوان یک مانع زنگ زدگی برای محافظت از کشتی ها و مخازن در برابر آب نمک
    -برای حفاظت و نگهداری از وسایل نقلیه آهنی و قطعات پرکاربرد خودرو مانند:
    شکاف درب جلو و کاپوت ماشین،قالپاق چرخ ، گلگیر ، قسمت زیرین و …
    قطعات مهندسی مانند پیستون های استوانه ای هنگام ذخیره سازی.
    قطعات کرومی برای مقاومت بهتر در برابر نمک جاده، آب دریا و باران اسیدی.
    برای حفاظت از مواردی از قبیل ابزار نظامی، مجرای آب، خط لوله، ماشین آلات، سفال های بام، ورق ها، صفحات، ابزار، طناب های سیمی فولادی، سطوح چوبی، پارچه و ….

کاربردهای روان کنندگی

لانولین علاوه بر پتانسیل ضد خوردگی آن، یک ماده روان کننده و محافظت کننده با ارزش برای انواع قطعات مهندسی است. سایر کاربردهای ویژه عبارتند از:
گریس روغن کاری قطعات مهندسی
روغن برش فلز
روان کننده برای پردازش فلز

کاربرد در چرم و نساجی

برای محافظت از چرم در برابر فرآیندهای تخریب طبیعی، باید توسط مواد دباغی شیمیایی تیمار شود تا محصولی با دوام از یک منبع آلی ایجاد شود. لانولین یک ماده پرکاربرد برای مایعات چرب کننده است که پس از دباغی شدن برای نرم شدن چرم ها استفاده می شود.

کاربرد لانولین برای این محصولات:
برای تیمار و پردازش چرم دباغی شده
برای چرم، به عنوان یک روغن مغذی و نرم کننده
برای واکس های کفش، به عنوان یک امولسیفایر و تقویت کننده براقیت
برای منسوجات، به عنوان نرم کننده

سایر کاربردهای صنعتی

۱-در رنگ ها، وارنیش ها و جوهرها:
-به عنوان یک عامل پراکندگی برای خواص پوشش همگن
-جلوگیری از تجمع و رسوب رنگدانه ها برای بهبود استفاده از رنگ ها
-به عنوان عامل کاهش دهنده زمان خشک شدن
-به عنوان مهار کننده نفوذ جوهرها
-برای کنترل سیالیت
۲-برای جلا دادن موم ها و ساینده ها
۳-به عنوان نرم کننده کاغذ:
-تقویت نرمی کاغذ
-مقاومت در برابر بخار برای بسته بندی وسایل جراحی که باید استرلیزه شوند.
۴-در کرم ها و لوسیون های تمیز کننده دست صنعتی به عنوان یک ماده فوق چرب برای به حداقل رساندن اثر ضد آب شوینده ها.
۵-در مواد اتصال دهنده روغن به دلیل ظرفیت بالای اتصال چربی صابون های فلزی لانولیک اسید
۶-در محصولات ضد آب بتن
۷-در بسیاری از کاربردهای دیگر مانند چسب های هواپیما، گریس های مخصوص، خمیرهای اتصال و …

سایر محصولات:

مواد اولیه صنایع آرایشی

منابع

https://www.rolexlanolin.com/use-of-lanolin/

file:///E:/%D9%84%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86/DLG_Brosch%C3%BCre_2017_final_fertig_print.pdf

https://www.healthline.com/health/lanolin-oils

The post کاربردهای لانولین appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *