چه مواد غذایی حاوی اسید‌بنزوئیک هستند؟

بنزوئیک‌اسید از مشتقات بنزن است که به بنزوات سدیم یا نمک اسید‌بنزوئیک نیز معروف است. این اسید یک نگهدارنده است، نمونه‌ غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی از این نمک هستند شامل سس و ترشی است. علاوه بر استفاده از آن به عنوان یک افزودنی غذایی، تولید کنندگان از اسید‌بنزوئیک در تولید طعم‌های مصنوعی، عطرها و به عنوان تنظیم کننده pH استفاده می‌کنند.

موارد استفاده بنزوئیک‌اسید

می‌توانید از بنزوئیک اسید به عنوان یک افزودنی غذایی، برای حفظ انواع مختلف غذاها از جمله آب‌میوه، نوشابه، ترشی، سس کباب و سس سالاد استفاده کنید. بیشتر غذاهای فرآوری شده دارای اسیدهای مصنوعی هستند. این اسید رشد کپک قارچی، مخمر و باکتری را مهار می‌کند. با این حال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، اسیدهای تأیید شده برای استفاده به عنوان مواد افزودنی غذایی در هنگام مصرف در مقادیر کم را برای انسان ایمن می‌داند. طبق کتاب، “یک مصرف کننده مواد غذایی دارای افزودنی”، میانگین سطح اسید‌بنزوئیک موجود در مواد غذایی بین ۰٫۰۵ تا ۰٫۱ درصد است.

بنزوئیک‌اسید در مواد آرایشی

بسیاری از مواد آرایشی و فرآورده‌های دارویی از جمله شوینده صورت و کرم‌های دارویی معمولاً از اسید‌بنزوئیک به عنوان یک ماده تشکیل دهنده استفاده می‌کنند. علاوه براین، بنزوئیک‌اسید را به عنوان ماده نگهدارنده در دهانشویه‌ها، دئودورانت‌ها، پاک کننده‌های بدن، خمیردندان‌ها، لوسیون‌ها و ضد آفتاب‌ها استفاده می‌کنند. در خارج از کشور، برای جلوگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها در محصولات آرایشی، از بنزوئیک اسید استفاده می‌کنند. به طور خاص، بنزوئیک‌اسید می‌تواند به درمان سوزش و التهاب ناشی از سوختگی، نیش حشرات، اگزما و عفونت‌های قارچی مانند کرم حلقه کمک کند.

منابع غذایی حاوی اسید بنزوئیک

تعدادی از غذاها حاوی اسید‌بنزوئیک هستند. به طور طبیعی در انواع توت‌ها و میوه‌های مانند زغال اخته، آلوسیاه، آلو و توت‌فرنگی مشاهده می‌شود. علاوه براین، دارچین و تمشک حاوی مقادیر زیادی اسید‌بنزوئیک هستند. در حقیقت، شما می‌توانید برای مدت طولانی بدون فساد ناشی از باکتری یا قارچ، توت‌فرنگی را ذخیره کنید. بنزوئیک‌اسید را به عنوان ماده نگهدارنده، در آبجو، آدامس جویدنی، شیرینی، بستنی، مربا، ژله، گیلاس ماراسکینو و مارگارین خواهید یافت. همچنین بنزوئیک‌اسید را در غذاهای فرآوری شده مانند پنیر و گوشت نیز می‌توان یافت.

ایمنی و عوارض جانبی

بنزوئیک‌اسید دارای چندین عارضه جانبی همراه با مصرف آن است. بیشترین گروه‌های در معرض خطر برای بروز این عوارض جانبی شامل کودکان، افراد حساس به آسپرین و افراد مبتلا به بیماری کبدی مانند هپاتیت می‌باشند. عوارض جانبی ناشی ازمصرف اسید‌بنزوئیک شامل تحریک دستگاه گوارش، آسم، خارش و سوزش پوست و چشم شماست.

منابع
  • “A Consumer’s Dictionary of Cosmetic Ingredients”; Ruth Winter; 2009
  • “A Consumer’s Dictionary of Food Additives”; Ruth Winter; 2009
  • “An A-Z Guide to Food Additives”; Deanna M. Minich PhD CN; 2009

The post چه مواد غذایی حاوی اسید‌بنزوئیک هستند؟ appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *