پلی کواترنیوم ۷

پلی کواترنیوم ۷ (Polyquaternium-7) توسط Libra Speciality Chemicals) LSCh) به عنوان یک کوپلیمر پلی کاتیونی از آریل آمید و دی آلیل دی متیل آمونیوم کلراید معرفی شده است.

پلی کواترنیوم ها یک نام گذاری بین المللی برای تعیین عناصر آرایشی برای چندین پلیمر پلی کاتیونی است که در صنعت مراقبت شخصی مورد استفاده قرار می گیرند.

درباره PQ7:

یک کوپلیمر محلول در آب کاتیونی با توانایی تمیزکنندگی عالی در محصولات مراقبت شخصی به ویژه محصولات مراقبت از مو است.

کوپلیمر نتیجه پلیمریزاسیون دی آلیل دی متیل آمونیوم کلراید (DADMAC) و آکریل آمید (AAM) برای تولید پلی کواترنیوم ۷ (PQ7) است.

استفاده از این مونومرهای بسیار پایدار منجر به تولید یک کوپلیمر پایدار با طیف گسترده ای از توانایی ها می شود.

مونومر DADMAC بسیار آب دوست است. با همین ویژگی از طریق جذب رطوبت از هوا منجر به بروز خاصیت مرطوب کنندگی می شود.

مونومر AAM یک ماده اولیه پتروشیمی است که از گاز طبیعی به دست می آید و دارای حجم کمی است.

میزان این مونومرها در محصولات مراقبت شخصی حدوداً ۲۵–۵۰ درصد مول DADMAC و ۵۰-۷۵ درصد مول AAM می باشد.

ساختار واحدهای تکرار شونده، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است و توزیع این واحدها در سراسر کوپلیمر با فرآیندی مشخص، به دقت کنترل می شود. (۱- DADMAC و ۲- AAM)

پس از ساخته شدن، کوپلیمر به دقت توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در اینجا برای ارزیابی بالاترین کیفیت محصول، تجزیه و تحلیل می شود.

نهایتاً پس از طی مراحل کامل پلی کواترنیوم ۷ تولید می شود.

PQ7 برای کاربرد در اسپری های نرم کننده مو و به عوان یک ماده ضدعفونی کننده مناسب است و امکان شستشوی راحت تر را فراهم می کند.

علاوه بر موارد مذکور باعث نرمی و درخشش موهای خشک می شود.

مثال هایی از کاربرد PQ7:

  • نرم کننده های مو
  • شامپوها
  • محصولات ضدریزش مو
  • پاک کننده های پوستی نرم کننده
  • ژلهای شستشوی بدن
  • مایع دستشویی
  • دئودورانت ها و ضدعرق ها
  • محصولات مرتبط به شیو و اصلاح

PQ7 چگونه کار می کند:

با توجه به خصوصیات آنیونی طبیعی موها، مواجهه بارهای مثبت PQ7 با بارهای منفی تارهای مو، منجر می شود که نتیجه آن موهای صاف با یک براقیت باشد و یک لایه نازک بر روی موها ایجاد می کند.

این لایه نامرئی نازک به مو اجازه می دهد تا شکل خود را برای مدت طولانی تری حفظ کند.

دلایل استفاده از PQ7:

دارای خاصیت ضدالکتریسیته می باشد.

منجر به ایجاد یه لایه محافظتی روی موضع مصرفی می شود.

یکی از کاربردی ترین و مقرون به صرفه ترین مواد جهت ارائه خواص مذکور از جمله مرطوب کنندگی است.

در محصولات مراقبت از مو باعث رفع گره خوردگی مو و سهولت شانه زدن می گردد.

این ماده به صورت یک پلی الکترولیت کاتیونی عمل می کند و می تواند در تصفیه خانه ها مورد استفاده قرار گیرد.

ایمنی PQ7:

مطابق دیتاشیت مربوط به ایمنی ماده، پلی کواترنیوم ۷ فاقد سمیت بوده، پایدار نیست و تجمع زیستی ندارد و به طور کلی ماده خطرناکی محسوب نمی شود.

سایر محصولات:

دی اتانول آمین

منابع:

Libraquat PQ7: Polyquaternium-7 Cationic Surfactant

https://en.wikipedia.org/wiki/Polyquaternium-7

https://www.cosmeticsandtoiletries.com/formulating/function/moisturizer/premium-Profile-of-Polyquaternium-7-211556881.html

The post پلی کواترنیوم ۷ appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *