مالتودکسترین

مالتودکسترین

مالتودکسترین یک مکمل غذایی است که از دانه نشاسته تولید می شود. معمولا از ذرت تولید می شود ، اما می توان آن را از برنج ، سیب زمینی و گندم تولید کرد. در ادامه به کاربرد مالتودکسترین می پردازیم.

کاربرد مالتودکسترین

پودر مالتودکسترین به عنوان یک تثبیت کننده ، شیرین کننده و ضخیم در بسیاری از غذا های بسته بندی شده استفاده می شود. این پودر در انواع محصولات مانند گوشت ، سس ، سالاد ، مخلوط ادویه ، سوپ ومحصولات پخته شده ، ماست، میله های تغذیه ، شیرین کننده های بدون قند و جایگزینی برای خوردن غذا است. مالتودکسترین آسان و ارزان است و باعث می شود که تولید کنندگان مواد غذایی در موارد مختلف از آن استفاده کنند.

مالتودکسترین توانایی تشکیل ژل و نمک داری آب را دارد ، بنابراین در صنعت به عنوان بهبود دهنده بافت با تشکیل ژل ، نگه دارنده آب و جایگزین چربی به کار می رود.

از دیگر کاربردهای آن در صنایع غذایی شامل افزایش حجم محصول ، ایجاد بافت و بدنه ، تشکیل فیلم ، اتصال به اجزای ایجاد کننده طعم و چربی ، محافظت در برابر اکسیژن براق کنندگی سطحی و انحلال پذیری می باشد.

ازجمله خواص مالتو دکسترین افزایش حجم ، ایجاد بافت و بدنه می ‌باشد. نشاسته پلیمری از مولکولی گلوکز است. این ماده در بافت های گیاهی به صورت دانه دانه یا گرانول می‌ باشد.

مالتو دکسترین به صورت پودر سفید رنگ و یا شربت های غلیظ در دسترس است. مالتودکسترین نسبت به هیدرو کلوئیدهای خوراکی ارزان قیمت تر است و فاقد طعم و رنگ است. دربیست و پنج سال اخیر استفاده از مالتو دکسترین در صنعت غذاو دارو بسیار افزایش داشته است.

مزایای مصرف پودر مالتودکسترین

مالتودکسترین یک محصول ارزان و موثر است که می ‌تواند بافت ، طعم و عمر مفید مواد غذایی را بهبود بخشد. بسیاری از ورزشکاران و افرادی که می‌خواهند به وزن عضلانی دست یابند ، از محصولات حاوی مالتودکسترین استفاده می ‌کنند.

زیرا این پودر منبع انرژی است این پودر جایگزین ‌هایی نیز دارد و برای کسانی که در مورد مصرف آن نگران هستند ، مناسب می‌ باشد. این مسئله می ‌تواند به افراد کمک کند تا از فشار خون و قند خون جلوگیری نمایند.

سایر مکمل‌ های غذایی که موجب غلظت و تثبیت محصولات می ‌شوند شامل ژلاتین گیاهی و گیاه گوار هستند. تولید کنندگان هم چنین ممکن است از نشاسته تاپیوکا و نشاسته زردآلو به عنوان غلظت دهنده استفاده کنند.

افراد از پودر مالتودکسترین به عنوان یک افزودنی غذایی در سالاد ها ، سس ‌ها، سوپ‌ ها و سایر موارد یا یک مکمل کربوهیدرات برای افزایش سطح انرژی و عملکرد استفاده می ‌کنند.

کارشناسان معتقدند که مصرف این پودر برای اکثر افراد بلا مانع بوده و ضرری ندارد اما ممکن است در برخی افراد خصوصا افراد مبتلا به دیابت ، خطراتی را به همراه داشته باشد.

افراد ممکن است محصولاتی را که از مواد افزودنی جایگزین مانند ژلاتین گیاهی تهیه شده ‌اند، ترجیح دهند. خوردن بیش از حد بسیاری از غذاهای فرآوری شده با مواد افزودنی می‌ تواند باعث بروز مشکلاتی در سلامت فرد شود.

مالتودکسترین مانند شکر و سایر کربوهیدرات‌ های ساده ، می‌ تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل دهد ، اما نباید جزء اصلی رژیم غذایی باشد و بیش از اندازه مصرف گردد ، مخصوصا برای افراد مبتلا به دیابت و کسانی که می‌ خواهند وزن خود را حفظ کنند.

در صورتی که مبتلا به دیابت هستید باید از مصرف این پودر اجتناب ورزید ، هم چنین اگر می‌خواهید باکتری‌ های روده شما سالم بمانند ، بهتر است مصرف آن را محدود سازید.

بر اساس یک مطالعه مشخص شد که مالتودکسترین می‌ تواند رشد پروبیوتیک‌ها را در سیستم گوارش که برای عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم هستند ، مهار کند.

این پودر می ‌تواند رشد باکتری‌ هایی مانند E.coli را که با اختلالات خود ایمنی مانند بیماری کرون همراه است ، افزایش دهد. اگر در معرض خطر ابتلا به اختلال خود ایمنی یا دستگاه گوارش هستید ، بهتر است از مصرف مالتودکسترین پرهیز کنید.

در صورتی که می ‌خواهید از وجود این پودر در محصولات بسته بندی شده فروشگاه‌ها مطمئن شوید ، برچسب‌ های غذایی پشت بسته بندی را حتما با دقت بخوانید بر روی برچسب تمامی مواد تشکیل دهنده محصول درج می‌ گردند.

خرید مالتودکسترین

مالتودکسترین یکی از مشتقات اصلاح شده نشاسته است پلیمری از ساکاریدهای فاقد طعم شیرین بوده و دکستروز آن کمتر از ۲۰ و شامل مخلوطی از ترکیبات با وزن مولکولی مختلف است.

برای تولید مالتو دکسترین از دو روش متفاوت استفاده می گردد. در یکی از روش‌ها نشاسته را در معرض هیدرولیک اسید قرار می‌دهند.

اما روش دیگر ، روش آنزیمی است. امروزه برای تداوم فرآیند هیدرولیز از ترکیب مداوم اسید و آنزیم استفاده می شود. ازجمله خواص مالتو دکسترین ، افزایش حجم ، ایجاد بافت و بدنه می‌باشد.

نشاسته پلیمری از مولکولی گلوکز است. این ماده در بافت های گیاهی به صورت دانه دانه ای یا گرانول می‌ باشد. مهم ترین منبع تهیه نشاسته ، ذرت است اما نشاسته گندم ، برنج ، سیب ‌زمینی نیز تولید می شود. مالتو دکسترین به صورت پودر سفید رنگ و یا شربت های غلیظ در دسترس است.

برای تولید مالتو دکسترین از دو روش متفاوت استفاده می گردد. مالتو دکسترین (کربو) ، مالتودکسترین با DE پایین به شکل پودر سفید ، سبک و با طعم شیرینی ملایم ، دارای مصارف گسترده ای در صنایع غذایی ، مکمل های ورزشی ، دارویی ، شیرینی و شکلات ، بستنی ، نوشیدنی ها و هم چنین در صنایع آرایشی بهداشتی و کاغذ سازی می باشد.

شما می توانید برای خرید این ماده به شرکت پیشگامان شیمی مراجعه نمائید. اين شركت يكي از برترين شركت ها در زمينه تامين مواد اوليه در ايران است.

اين شركت تلاش دارد تا ارتباط مستقيمي بين مشتري و فروشنده ايجاد كند. شما مي توانيد بهترين مواد در هر زمينه اي را كه مي خواهيد از اين شركت تهيه كنيد. موادي كه توسط اين تيم تامين مي شود در تمامي زمينه هاي پزشكي ، دارويي ، صنعتي و … است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *