قیمت فروش مالتودکسترین

آیا شما قبل از خرید برچسب مواد را می‌خوانید؟ اگر چنین است، شما تنها نیستید.

اگر شما یک کارشناس یا متخصص تغذیه نباشید، خواندن برچسب‌های تغذیه احتمالاً شما را با مواد بی‌شماری که نمی‌شناسید معرفی می‌کند.

یک ماده‌ای که در بسیاری از مواد‌ غذایی با آن روبرو می‌شوید مالتودکسترین است. این یک ماده افزودنی رایج در بسیاری از غذاهای فرآوری شده‌است، اما آیا برای شما ضرر دارد؟ و آیا باید از آن دوری کرد؟

این پودر سفید تولید‌شده مصنوعی اغلب در غذاهای روزمره ما مانند ماست و سس مورد استفاده قرار می‌گیرد، گاهی اوقات بدون اینکه ما حتی متوجه آن شویم.

واقعیت این است که مالتودکسترین را می‌توان یک ماده غذایی که باعث مرگ متابوایسم بدن دانست – فاقد ارزش غذایی است، و برخی از خطرات بسیار ترسناک برای مالتودکسترین وجود دارد.

خبر خوب این است که جایگزین‌های سالم‌تر و طبیعی‌تر برای مالتودکسترین وجود دارد و ممکن است برخی از آن‌ها قبلاً در کابینت آشپزخانه شما نشسته باشند.

مالتودکسترین چگونه ساخته می‌شود؟

مالتودکسترین به عنوان یک ضخیم‌کننده، پرکننده یا نگهدارنده در بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده استفاده می‌شود. این یک پودر سفید تولید شده مصنوعی است که می تواند به وسیله آنزیمی از هر نشاسته‌ای که معمولاً از ذرت، برنج، نشاسته سیب زمینی یا گندم تهیه می‌شود.

اگرچه مالتودکسترین از غذاهای طبیعی است، اما بسیار فرآوری شده‌است. طبق گفته FDA، نشاسته از فرایندی به نام هیدرولیز جزئی عبور می‌کند، که از آب، آنزیم‌ها و اسیدها برای تجزیه نشاسته و ایجاد پودر سفید محلول در آب استفاده می‌کند.

وقتی پودر به مواد غذایی اضافه شد، محصول را غلیظ می‌کند، از تبلور جلوگیری می‌کند و به اتصال مواد به یکدیگر کمک می‌کند.

تفاوت بین مالتودکسترین و شربت ذرت در این است که مالتودکسترین هیدرولیز می‌شود که کمتر از 20 درصد قند داشته‌باشد، در حالی که شربت ذرت بیش از 20 درصد قند دارند.

آیا مالتودکستریـن بی‌خطر است؟

طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، مالتودکسترین یک افزودنی غذایی GRAS (عموماً به عنوان ایمن شناخته‌شده) است.

با این حال، اگر فرد بیش از حد بسیاری از محصولات حاوی مالتودکسترین را بخورد، رژیم غذایی آن‌ها به احتمال قند زیاد، فیبر کم و پر از غذاهای بسیار فرآوری شده است. این نوع رژیم‌ها می‌تواند خطر ابتلا به کلسترول بالا، افزایش وزن و دیابت نوع 2 را در فرد افزایش دهد.

تحقیقات همچنین مالتودکسترین را با خطرات احتمالی سلامتی مرتبط کرده است.

خطرات مصرف مالتودکسترین

1_ مالتودکسترین و دیابت

مالتودکسترین دارای شاخص قند خون حتی بالاتر (GI) نسبت به قند است.

مدت کوتاهی پس از خوردن غذاهایی که حاوی آن هستند، می‌تواند باعث افزایش شدید یا افزایش سن در قند خون افراد شود.

جهش در قند خون، به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت و یا مقاومت به انسولین خطرناک است.

GI بالا به این معنی است که قندهای موجود در این مواد غذایی به سرعت وارد جریان خون می‌شوند، جایی که بدن آن‌ها را جذب می‌کند. در مقابل، کربوهیدرات‌های پیچیده، که شامل لوبیا و ماکارونی گندم سبوس‌دار هستند، از سلامتی بیشتری برخوردار هستند زیرا بدن آنها را به آرامی جذب می‌کند. این باعث می‌شود تا مردم برای یک دوره طولانی‌تر احساس سیری کنند.

2_ باکتری‌های روده را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد

شواهد نشان می‌دهد که مالتودکسترین ممکن است بر تعادل باکتری‌های روده که در سلامت افراد نقش مهمی دارند، تأثیر بگذارد.

اگرچه مطالعات در انسان برای تأیید این امر ضروری است، اما تحقیقات اولیه بر روی موش‌ها حاکی از آن است که افرادی که مالتودکسترین مصرف می‌کنند ممکن است باعث کاهش تعداد باکتری‌های خوب و افزایش تعداد باکتری‌های مضر شود. این به طور بالقوه می‌تواند منجر به آسیب روده و افزایش خطر بیماری‌های التهابی روده شود.

یک مطالعه نشان داده‌است که مالتودکسترین فعالیت باکتری اشرشیاکلی را افزایش می‌دهد، که ممکن است نقشی در بروز بیماری التهابی روده موسوم به بیماری کرون داشته‌باشد.

یک مطالعه دیگر، مالتودکسترین را به بقای باکتری سالمونلا مرتبط کرده‌ است، که ممکن است باعث گاستروانتریت و طیف گسترده‌ای از شرایط التهابی مزمن شود.

یک مطالعه جدید نشان داد که مالتودکسترین نیز ممکن است توانایی سلول‌ها در پاسخ به باکتری‌ها را به خطر بیاندازد. همچنین می‌تواند مکانیسم‌های دفاعی روده را در برابر آن‌ها سرکوب کند و منجر به اختلالات روده شود.

3_ آلرژی یا عدم تحمل

بسیاری از مواد افزودنی غذایی می‌توانند باعث حساسیت یا عدم تحمل شوند. عوارض جانبی ممکن است شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش وزن، گاز و نفخ شکم باشد.

مالتودکسترین همچنین ممکن است باعث بثورات یا سوزش پوستی، آسم، گرفتگی یا مشکل در تنفس شود.

منابع اصلی مالتودکسترین ذرت، برنج و سیب‌زمینی خواهد بود، اما تولید کنندگان ممکن است بعضی اوقات از گندم استفاده کنند. افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن باید بدانند که اگرچه در روند تولید بیشتر اجزای پروتئین را حذف می‌کند، اما مالتودکسترین حاصل از گندم ممکن است هنوز حاوی مقداری گلوتن باشد.

4_ ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی (GM)

ذرت GM، که یک ارگانیسم اصلاح‌شده ژنتیکی (GMO) است، یک منبع مشترک مالتودکسترین است.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) اظهار می‌دارد كه استفاده از GMO ها بی‌خطر است.

با این وجود، به دلیل استفاده بیشتر از علف کش‌ها و سموم دفع آفات در محصولات GMO، ممکن است برای محیط زیست یا سلامتی افراد مضر باشد. همچنین این احتمال وجود دارد که ماده اصلاح‌شده ژنتیکی بتواند از طریق رژیم‌غذایی به گیاهان و حیوانات وحشی یا وارد بدن انسان شود.

بسیاری از مردم بر این باورند که بین GMOs و شرایط بهداشتی مختلف، از جمله سرطان، مشکلات کلیوی، بیماری آلزایمر، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، آلرژی و موارد تولید مثل ارتباط وجود دارد.

شواهد اندکی در مورد این واقعیت وجود دارد، اگرچه برخی معتقدند فقدان مدارک و شواهد می‌تواند تا حدودی به دلیل سانسور تحقیقات GMO باشد. مجله علوم زیست محیطی اروپا مقاله‌ای را برای حمایت از این نظریه منتشر کرد.

5_ هیچ ارزش غذایی ندارد

یک قاشق چایخوری مالتودکسترین حدود 15 کالری و 3.8 گرم کربوهیدرات دارد.

آنقدر فرآوری‌شده است که عاری از همه مواد مغذی است. در حالی که می‌تواند قند خون را افزایش داده و رشد باکتری های مضر در روده را تقویت کند، همانطور که در مطالعات ثابت شده‌است، هیچ مزایای سلامتی واقعی با مصرف مالتودکسترین وجود ندارد.

هنگام انتخاب مواد غذایی برای استفاده به عنوان شیرین کننده‌ها، اتصال دهنده‌ها یا مواد حجیم، مواد غذایی طبیعی را انتخاب کنید که برخی از ارزش‌های تغذیه‌ای را ارائه دهند.

6_ ممکن است باعث افزایش وزن شود

با توجه به اینکه مالتودکسترین هیچ ارزش غذایی ندارد، سطح قند خون را افزایش می‌دهد و کربوهیدرات ساده‌ای است، مصرف آن در واقع می‌تواند منجر به افزایش وزن شود.

مزایای مالتودکستریـن

مالتودکسترین یک محصول غذایی ارزان و مؤثر است که می‌تواند باعث بهبود بافت، طعم و ماندگاری مواد غذایی شود.

بسیاری از ورزشکاران و افرادی که مایل به بدست آوردن وزن عضلانی یا بدن هستند از کالاهای حاوی مالتودکسترین استفاده می‌کنند زیرا این ترکیب، منبع سریع انرژی است.

1_ از بدنسازی پشتیبانی می‌کند

بدنسازان بعضاً برای بازیابی سطح گلیکوژن بدن (انرژی ذخیره‌شده) و گلوکز (انرژی قابل استفاده) از کربوهیدرات‌های ساده پس از تمرینات سخت استفاده می‌کنند.

تحقیقات منتشر شده در ژورنال بین المللی تغذیه ورزشی و متابولیسم ورزش نشان می‌دهد که پودر کربوهیدرات به شکل مالتودکسترین برای ورزشکاران جوان سالم که از آن برای رزین سنتز گلیکوژن بعد از ورزش استفاده می‌کنند، با فرض اینکه متابولیسم کافی گلوکز دارند، بی‌خطر است.

2_ قند خون پایین را تنظیم می‌کند

از آنجا که مالتودکسترین سطح قند خون را افزایش می‌دهد، می‌تواند برای افرادی که از کم‌خونی مزمن و یا قند خون پایین رنج می‌برند مفید باشد.

مصرف این پلی‌ساکارید برای برخی از افراد، هنگامی که سطح گلوکز آن‌ها بسیار پایین است، به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

3_ ممکن است با سرطان روده بزرگ مبارزه کند

یک مطالعه در سال 2015 در Cology Biology & Therapy، منتشر شده که مالتودکسترین را به عنوان یک مهارکننده تومور در سلول سرطان روده بزرگ انسان شناسایی کرد.

در این مطالعه، به نظر می‌رسد که کربوهیدرات مقاوم به هضم دارای خواص ضد توموری است و ممکن است توسط بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ به عنوان یک ماده مکمل رژیم غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

گزینه‌های سالم‌تر برای جایگذین شدن با مالتودکسترین

اگر تمایل به خوردن غذاهای بسته بندی‌شده یا فرآوری شده دارید، احتمال دارد که اغلب مالتودکسترین مصرف کنید. مصرف غذاهای طبیعی، همیشه غذای سالم و مطمئن‌تری است، به خصوص اگر مشکل قند خون دارید یا در مدیریت وزن مشکل دارید.

شیرین کننده‌های طبیعی و جایگزینهای قندی وجود دارند که عطر و طعم را به مواد غذایی اضافه می‌کنند، به بازگرداندن سطح گلوکز و گلیکوژن کمک می‌کنند و می‌توان از آن‌ها برای اتصال مواد یا اضافه کردن فله به دستور العمل‌ها استفاده کرد.

در اینجا به چند جایگزین بهتر که برای مالتودکسترین وجود دارداشاره می‌کنیم:

  • استویا
  • پکتین
  • خرما
  • عسل
  • صمغ گوار
خلاصه

مردم از مالتودکسترین به عنوان یک افزودنی غذایی مصنوعی یا یک مکمل کربوهیدرات برای تقویت سطح انرژی و عملکرد استفاده می‌کنند.

کارشناسان مصرف این ترکیب را برای اکثر افراد بی‌خطر می‌دانند، اگرچه ممکن است خطرات خاصی به ویژه برای مبتلایان به دیابت به همراه داشته‌باشد. ممکن است افراد ترجیح دهند محصولاتی را انتخاب کنند که از مواد افزودنی غذایی جایگزین مانند پکتین استفاده کنند.

خوردن بیش از حد بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده با مواد افزودنی می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود. در عوض، بهتر است برای تقویت سلامتی روده، مغز و قلب، رژیم غذایی سالم‌تری از غلات و سبزیجات کامل تهیه کنید.

منابع
  • https://draxe.com/nutrition/maltodextrin/
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/322426#alternatives
  • https://www.healthline.com/health/food-nutrition/is-maltodextrin-bad-for-me#is-it-safe
  • CFR – Code of Federal Regulations Title 21. (2017, April 1)
    https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/cfrsearch.cfm?fr=184.1444
  • de Araujo, I. E., Lin, T., Veldhuizen, M. G., & Small, D. M. (2013, May 20). Metabolic regulation of brain response to food cues. Current Biology, 23(10), 878−883
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3767438/
  • Dennis, M. (2011, May 31). Maltodextrin and allergen labeling requirements
    https://www.beyondceliac.org/answers-from-a-dietitian/Answer/1392/postid–12792/
  • (2018, July 7)
    https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Dextrin#section=Top
  • Fisher-Wellman, K. H., & Bloomer, R. J. (2010, October). Lack of effect of a high-calorie dextrose or maltodextrin meal on postprandial oxidative stress in healthy young men [Abstract]. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 20(5), 393−400
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20975107
  • Food Safety. (2014, May)
    http://www.who.int/foodsafety/areas_work/food-technology/faq-genetically-modified-food/en/
  • Hofman, D. L., van Buul, V. J., & Brouns, F. J. P. H. (2016, September 9). Nutrition, health, and regulatory aspects of digestible maltodextrins. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(12), 2091−2100
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4940893/
  • Nickerson, K. P., & McDonald, C. (2012). Crohn’s disease-associated adherent-invasive Escherichia coli adhesion is enhanced by exposure to the ubiquitous dietary polysaccharide maltodextrin. PLoS ONE, 7(12), e52132
    http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0052132
  • Nickerson, K. P., Chanin, R., & McDonald, C. (2015, March 4). Deregulation of intestinal anti-microbial defense by the dietary additive, maltodextrin. Gut Microbes, 6(1), 78−83
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4615306/

امتیاز شما به این مقاله: [تعداد: میانگین: /5]

قیمت فروش مالتودکسترین قیمت فروش مالتودکسترین قیمت فروش مالتودکسترین

قیمت فروش مالتودکسترین قیمت فروش مالتودکسترین قیمت فروش مالتودکسترین

سیدی

[تعداد: میانگین: /5]

The post قیمت فروش مالتودکسترین appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *