شرکت های تولید قوام دهنده های ماست

شرکت های تولید قوام دهنده های ماست

ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می شود. در ادامه مقاله به شرکت های تولید قوام دهنده های ماست می پردازیم.

ماست

ماست یکی از معروف ترین محصولات کشت داده شده شیر در تمام دنیا می باشد. در زمان های قبل میکروارگانیسم هایی که به طور اتفاقی در داخل کوزه شیر ، آن هم در یک دمای مناسب قرار گرفته بودند توانستند به شکل همزیستی به حیات خود ادامه دهند.

در تولید ماست از استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس به عنوان استارتر یا مایه ماست استفاده می شود. شرکت های تولید قوام دهنده های ماست از این ماده ها استفاده می کنند.

در حرارت 45- رشد و لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می کند. در تولید ماست 2/5 درصد مایه ماست به شیر افزوده می شود. مدت تخمیر برای تبدیل شیر به ماست 2 تا 5 ساعت و حرارت لازم برای رد استارتر c42 می باشد.

برای تولید ماست ابتدا باید چربی شیر را استاندارد کرد. چربی استاندارد برای تولید ماست 2/5 درصد است و بهترین دما برای خامه گیری می باشد که در شرکت های تولید قوام دهنده های ماست از این روش استفاده می کنند.

شرکت های تولید قوام دهنده های ماست

انواع ماست

نوع ست : نوعی ماست به هم نزده است که از فرآورده های شیر می باشد و باید بلافاصله پس از مایه زنی ، بسته بندی شده و گرمخانه گذاری گردد.

نوع همزده : گرمخانه گذاری در داخل مخزن و خنک کردن قبل از بسته بندی انجام می پذیرد. مخازن شیر پس از فرآیند حرارتی مقدماتی تا دمای مایه زنی و گرمخانه گذاری خنک شده و به وسیله پمپ به مخزن گرمخانه ای هدایت می گردد.

به طور هم زمان یک حجم از قبل تدارک شده از کشت آغازگر ماست به داخل جریان شیر و مخزن وارد می گردد. پس از پر شدن مخزن به مدت کوتاهی مایه و شیر را با هم مخلوط کرده و همزده می شود تا از توزیع یکسان مایع در سر تا سر شیر داخل مخزن اطمینان حاصل گردد.

نوع تلغیظ شده : در این نوع ماست ، گرم خانه گذاری در داخل مخزن و تلغیظ کردن و خنک کردن قبل از بسته بندی انجام می گیرد. در این نوع ماست ماده خشک محصول ، پس از تخمیر افزایش داده شده و سرم شیر از لخته جدا می گردد.

عوامل موثر بر کیفیت ماست

عوامل زیادی در تولید ماست با کیفیت بالا ، دارای طعم و مزه مناسب ، ویسکوزیته و قوام مطلوب ، ظاهر بدون آب انداختگی و ماندگاری طولانی دخالت دارند.

انتخاب شیر : شیری که برای تولید ماست از آن استفاده می شود باید از نظر کیفیت باکتریایی در سطح بالایی قرار داشته باشد. و هم چنین موادی که ممکن است باعث کندی فعالیت کشت ماست شوند را به همراه نداشته باشد.

شیر نباید حاوی آنتی بیوتیک ، باکتریوفاژ ، محلول CIP باقیمانده از مواد شوینده باشد. کارخانه باید شیر مورد استفاده خود را از دامداری های مطمئن و مورد تائید تهیه نماید که در شرکت های تولید قوام دهنده های ماست از این روش استفاده می کنند.

استاندارد کردن : معمولا چربی و محتوای ماده خشک شیر بر اساس استاندارد و بر حسب میزان چربی به صورت زیر طبقه بندی می شود :

ماست با چربی حداقل 3 درصد.

ماست نیم چرب حداکثر چربی کم تر از 3 درصد.

ماست بدون چربی حداکثر چربی 5 درصد چربی

ماده خشک

بر اساس اصول استاندارد ، حداقل ماده خشک بدون چربی بایستی 2 درصد باشد. افزایش ماده خشک کل به خصوص به همراه با افزایش کازئین ، جدا شدن سرم شیر را کاهش خواهد داد.

مواد افزودنی

نوع این مواد بستگی به نوع ماست دارد. پایدار کننده ها و مواد شیرین کننده به شکل گلوکز و ساکارز در ماست های میوه ای و طعم دار استفاده می شوند و شرکت های تولید قوام دهنده های ماست از این مواد افزودنی استفاده می کنند.

پایدار کننده ها باعث قوام آمدن ماست و جذب آب و جلوگیری از آب انداختن ماست می شوند. البته ماست معمولی در صورت اصولی درست شدن و رعایت نکات مربوطه نیازی به پایدار کنده ندارد.

همگن کردن

بالا رفتن دما ، باعث ایجاد چربی در روی شیر مایه زده شده می شود و به اصطلاح ماست ، رو می بندد که در ایران این نوع ماست طرفداران زیادی دارد.

ولی در کارخانه ها ، این چربی باید در تمام ماست به مقدار یکسان و کنترل شده وجود داشته باشد. به همین منظور شیر مصرفی در شرکت های تولید قوام دهنده های ماست را همگن می کنند.

شرکت های تولید قوام دهنده های ماست

شرکت های تولید قوام دهنده های ماست

مایه ماست ماده ای است که باعث بالا رفتن اسیدیته شیر و ایجاد عطر و مزه ماست می شود. این ماده از فعالیت دو نوع باکتری استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریوس به وجود می آید که معمولا نسبت این دو باکتری برای ایجاد این ماده برابر است.

در شرکت های تولید قوام دهنده های ماست از این مواد در قوام ماست استفاده می کنند. بعد از عمل مایه زنی به شیر آن را در اتاق های مخصوص با دمای 45 درجه به مدت 3 تا 4 ساعت نگهداری می کنند تا شیر منعقد شود و به ماست تبدیل شود.

شما برای تهیه مواد قوام دهنده ماست می توانید به شرکت های تولید قوام دهنده های ماست مراجعه نمائید. یکی از این شرکت ها شرکت پیشگامان شیمی است.

شرکت بازرگانی پیشگامان شیمی آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های مشتریان عزیز، مواد اولیه دارویی شامل لسیتین ، خرید آلژینات سدیم، خرید لاکتات سدیم، الانتوئین، متیل پارابن، ادتا 2 سدیم، خرید اسید اسکوربیک، ایزوله سویا، خرید سوربات پتاسیم، خرید ستیل الکل، خرید ویتامین e، خرید کافور، خرید منتول، صمغ عربی، خاک دیاتومه، زانتان گام، گوارگام، کربومر، سوربیتل و…. رابا بهترین قیمت و کیفیت تامین کند. این محصولات در سریع ترین زمان ممکن به وسیله سیستم حمل و نقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *