سدیم لوریل سولفات (SLS)

مشخصات ماده

نام ماده : سدیم لوریل سولفات

نام انگلیسی : sodium lauryl sulfate

نام تجاری : اس ال اس

CAS number :

151-21-3

سدیم لوریل سولفات

فروش سدیم لوریل سولفات :

گروه بازرگانی شیمیایی تهران ، از جمله واردکنندگان و فروشندگان پودر اس ال اس (SLS) بوده و در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی بالخص فروش پودر اس ال اس (SLS) تجربه بالایی دارد. شما می توانید جهت تهیه با کیفیت و مناسب این محصول با کارشناسان بازرگانی شیمیایی تهران ارتباط برقرار نمایید.

قیمت سدیم لوریل سولفات :

جهت استعلام سریع قیمت پودر اس ال اس (SLS) صفحه اصلی سایت بازرگانی شیمیایی تهران از اینجا وارد شوید و در قسمت استعلام قیمت ، درخواست خود را ارسال نمایید، کارشناسان فروش ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

سدیم لوریل سولفات (SLS) چیست ؟

سدیم دودسیل سولفات (SDS)، که به نام سدیم لوریل سولفات (SLS) شناخته می شود، یک ترکیب آلی سنتز شده با فرمول شیمیایی CH3(CH2)11SO4 Na است. این ماده یک سورفکتانت آنیونی است (سورفکتانت بدین معنی است که باعث ایجاد حباب می شود.) که در بسیاری از محصولات شستشو و بهداشت استفاده می شود. این ماده شامل یک دنباله ی 12 کربن متصل به یک گروه سولفات است.

این ماده همچنین یک عامل امولسیفایر و عامل فوم کننده است که معمولا در محصولات آرایشی و پاک کننده های صنعتی استفاده می شود. SLS در بسیاری از صابون ها، شامپوها، خمیر دندان ها و مایع ها و پودر های لباس شویی وجود دارد. اگر چه SLS از نارگیل تولید شده است، اما در طی فرایند تولید، با یک محصول جانبی سمی آلوده می شود.

تولید SLS

لوریل سولفات سدیم با انجام فرایند به وسیله ی لوریل الکل با گاز سولفور تری اکسید، اولئوم، و یا کلروسولفوریک اسید برای تولید لوریل سولفات سدیم سنتز می شود. تولید محصول پس از اضافه کردن هیدروکسید سدیم یا کربنات سدیم خنثی می شود. لوریل الکل می تواند به شکل خالص مورد استفاده قرار گیرد و یا ممکن است از روغن نارگیل یا روغن هسته ی خرما به وسیله هیدرولیز (که اسیدهای چرب خود را آزاد می کند) به دست آید و پس از آن عمل هیدروژناسیون انجام می گیرد. از زمانی که لوریل سولفات سدیم از این منابع تولید می شود، نمونه های تجاری این محصولات در واقع لوریل سولفات سدیم خالص نیستند، بلکه ترکیبی از سدیم آلکیل سولفات سدیم به همراه مقدار زیادی سدیم لوریل سولفات است. به عنوان مثال، سدیم لوریل سولفات، زمانی که از روغن نارگیل تولید می شود، به عنوان سدیم کوکو سولفات (SCS) شناخته می شود. سدیم لوریل سولفات به صورت تجاری به شکل پودر، ورق و دیگر اشکال تولید می شود. همچنین به شکل محلول های آبی با غلظت های مختلف در دسترس است.

خواص فیزیکی و شیمیایی SLS

غلظت مایسل بحرانی (CMC) لوریل سولفات سدیم در آب خالص در 25 درجه سانتیگراد 8.2 میلیمتر است و عدد تجمع در این غلظت معمولا حدود 62 است. درصد یونیزاسیون مایسل (α) حدود 0.3 (یا 30 درصد) است

کاربردهای سدیم لوریل سولفات – SLS

کاربرد سدیم لوریل سولفات - SLS

سدیم لوریل سولفات عمدتا در مواد شوینده ی مختلف کاربرد های زیادی دارد. این ماده یک سورفاکتانت بسیار موثر است و در هر کاری که نیاز به حذف لکه های چرب و تثبیت شده دارد، استفاده می شود؛ برای مثال، آن را در غلظت های بالا با محصولات صنعتی، از جمله مواد شست و شوی موتور خودرو، مواد پاک کننده ی کف خودرو و صابون های شستشوی مورد استفاده در کارواش یافت می شود.

در غلظت های پایین تر، از آن در خمیر دندان، شامپو، خمیر ریش استفاده می شود. علت کاربرد آن در این زمینه ها توانایی آن در ایجاد کف، خواص سورفکتانت آن و در برخی کاربرد ها توانایی حجم دهندگی آن است.

سدیم لوریل سولفات در یک روش بهبود یافته برای تهیه بافت های مغزی برای مطالعه با میکروسکوپ نوری استفاده می شود. این تکنیک که CLARITY نامگذاری شده است، به وسیله ی کارل دییررت و همکارانش در دانشگاه استنفورد توسعه یافت. روند آن شامل تزریق ارگان به محلول آکریل آمید برای اتصال ماکرومولکول های ارگان (پروتئین، اسیدهای نوکلئیک و غیره) و سپس با پلیمریزاسیون حرارتی برای تشکیل یک “هیدروژل مغزی” (یک مش در سراسر بافت برای تثبیت ماکرومولکول ها و ساختارهای دیگر در فضا) است. سپس با لیپید با استفاده از سدیم لوریل سولفات حذف می شود. حذف لیپید برای از بین بردن پراکندگی نور با کمترین پروتئین از دست رفته است.

در کنار سدیم لوریل سولفات و تریتون X-100، محلول های آبی سدیم لوریل سولفات برای پراکندگی یا تعلیق نانولوله ها مانند نانولوله های کربنی محبوب هستند.

غشاهای مایع تشکیل شده از سدیم لوریل سولفات در آب برای جداسازی ذرات غیر معمول کاربرد دارند. این دستگاه به عنوان یک فیلتر معکوس عمل می کند، که اجازه می دهد ذرات بزرگ بدون جابه جایی ذرات کوچک تر منتقل شوند.

در آزمایش های تشکیل هیدرات گاز، سدیم لوریل سولفات به عنوان یک تقویت کننده ی رشد هیدرات گاز استفاده می شود. محققان از هیدرات های گاز به عنوان افزایش مقیاس (scale up) فرایند های صنعتی، ذخیره سازی گاز و فن آوری های جداسازی گاز بهره می برند.

سمیت و عوارض SLS

بررسی مواد تشکیل دهنده محصولات آرایشی نشان می دهد که SLS، SLES و ALS باعث تحریک در غلظت 2 درصد یا بیشتر می شود. به همین دلیل توصیه می شود که محصولات آرایشی نباید شامل غلظت های بیش از 1 درصد از سدیم لوریل سولفات (SLS)، SLES و ALS باشد. بر طبق گزارش منتشر شده توسط مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی، سدیم لوریل سولفات خنثی نشده ممکن است باعث التهاب پوست و چشم، تهوع، استفراغ و اسهال شود.

یکی از گزارش های منتشر شده به وسیله ی موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی نشان می دهد که سدیم لوریل سولفات و SLES اغلب به وسیله ی یکی از فرآورده های فرایند تولید به نام دی اکسان آلوده می شوند که احتمالا باعث سرطان انسان می شود و همچنین ممکن است منجر به اثرات منفی در عملکرد کلیه ها، کبد و سیستم عصبی مرکزی شود.

ایمنی و ملاحظات SLS

اغلب مطالعات انجام شده در مورد سدیم لوریل سولفات به مصرف شدن سدیم لوریل سولفات خالص به وسیله ی حیوانات و یا استفاده از آن به طور مستقیم در چشم آن ها مرتبط است. هرچند در محصولات آرایشی معمولی این دسته از مواد با این غلظت به کار نمی رود. با این حال، مطالعاتی که مربوط به اثرات استفاده ی طولانی مدت از این محصولات باشد وجود ندارد به همین دلیل مطالعات با خلوص های بالاتری از سدیم لوریل سولفات انجام می شود. از آن جا که بدن انسان فاقد آنزیم هایی است که توانایی تجزیه سدیم لوریل سولفات را داشته باشد، این ماده به مرور زمان در بدن انباشته می شود. گروه های حمایت از مصرف کنندگان مانند EWG، استفاده از محصولات سدیم لوریل سولفات با احتیاط توصیه می کنند.

مواد جایگزین SLS

اگر شما در مورد اثرات احتمالی انباشت SLS نگران هستید، به دنبال شامپو، خمیر دندان و دیگر محصولات مراقبت شخصی با برچسب “بدون سدیم لوریل سولفات ” باشید. امروزه یک محصول مرتبط با نام تجاری سدیم کوکو سولفات، ممکن است کمتر دارای سدیم لوریل سولفات تحریک کننده باشد. همچنین می توانید به دنبال شامپو های ساخته شده با روغن های خاص باشید و یا موهای خود را با نوشابه های گازدار شستشو دهید تا از اثرات منفی شامپو های رایج در امان باشید.

تفاوت SLS با SLES

SLES که ما آن را با نام سدیم لوریل اتر سولفات یا همان تگزاپون می شناسیم از قشر خانواده سدیم لوریل سولفات می باشد و تفاوت عمده آنها در فرآیند تولید آنهاست. SLS به صورت پودری و رشته ای می باشد و فاز جامد در بازار عرضه می شود ولی تگزاپون به صورت مایع می باشدو

The post سدیم لوریل سولفات (SLS) appeared first on سایت خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *