ساکارز

ساکارز یک دی سکارید غیرتحریک کننده است که از گلوکز و فروکتوز مرتبط با کربن های غیر هوایی آنها تشکیل شده است.

بصورت تجاری از نیشکر ، چغندرقند (بتا ولگاریس) و سایر گیاهان به دست می آید و به عنوان ماده غذایی و شیرین کننده به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

این کربوهیدرات طبیعی است که در بسیاری از میوه ها ، سبزیجات و غلات وجود دارد ،

اما به بسیاری از غذاهای فرآوری شده مانند آب نبات ، بستنی ، غلات صبحانه ،

غذاهای کنسرو شده ، سودا و سایر نوشیدنی های شیرین شده نیز اضافه می شود.

ساکارز یک دی ساکارید است که معمولاً به عنوان “قند میز” یا کاملاً به عنوان “قند” شناخته می شود

و شامل دو مونوکاراکارید ، فروکتوز و گلوکز است.

کربوهیدراتهای سنتز شده در برگها به عنوان ساکارز به ریشه های گیاه و ارگانهای دیگر قادر به فتوسنتز نیستند.

ساکارز با خرد کردن و استخراج نیشکر (Saccharum officinarum) با آب یا استخراج چغندرقند (Beta vulgaris) با آب ،

تبخیر و پاکسازی با آهک ، کربن و مایعات مختلف حاصل می شود.

این ماده ازسورگوم نیز به دست می آید و در درصد کم در عسل و شربت افرا رخ می دهد.

مزه آن کمتر از فروکتوز شیرین اما شیرین تر از گلوکز است.

ساکارز یک دی ساکارید است که از یک گلوکز و یک مولکول فروکتوز یا ۵۰٪ گلوکز و ۵۰٪ فروکتوز تشکیل شده است.

تاریخچه مصرف ساکاروز

در نیمه اول قرن بیستم ، حدود ۷۵٪ از کل قند به طور مستقیم در خانوارها استفاده می شد ، در مقابل ۲۵٪ در صنعت استفاده می شد.

امروزه این نسبت برعكس است ، زیرا ۸۵٪ قند در محصولات غذایی صنایع غذایی در مقابل ۱۵٪ كه مستقیماً توسط خانوارها استفاده می شود ، استفاده می شود.

از این رو صنعت کشاورزی مواد غذایی به بزرگترین مصرف کننده ساکارز و مشتقات مانند قند معکوس تبدیل شده است

که با استفاده از آنزیمی به نام اینورتاز تولید شده توسط هیدرولیز تولید می شود.

از نظر شیمی ، این شربت جوشانده مخلوط غیر مولکولی فروکتوز و گلوکز است ، به این معنی که حاوی مقادیر مساوی از هر دو مولکول است.

از نظر حسی ، قدرت شیرین کننده زیادی دارد و به آسانی ساکارز تبلور نمی شود.

با جذب رطوبت نرم و صاف باقی می ماند و خشک نمی شود.

تولیدکنندگان از این خواص برای تولید محصولات نرمتر ، کاهش زمان پخت و پایدار کردن بستنی و صربستان استفاده می کنند.

قند معکوس عمدتاً در صنعت شیرینی سازی و شیرینی سازی و توسط سرآشپزهای حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

این فقط به ندرت در فروشگاههای خرده فروشی موجود است.

ساکارز

ویژگی ها و کاربردهای ساکاروز

ساکارز به عنوان شیرین کننده در غذاها و نوشابه ها ، در ساخت شربت ، شکر معکوس ،

شیرینی پزی ، مواد نگهدارنده و مربا ، دمولشن ، محصولات دارویی و کارامل مورد استفاده قرار می گیرد.

ساکروز همچنین یک واسطه شیمیایی برای مواد شوینده ، مواد امولسیون کننده و سایر مشتقات ساکارز است.

ساكروز در بذرها ، برگها ، ميوه ها ، گل ها و ريشه گياهان پراكنده است ،

در آنجا بعنوان يك منبع انرژي براي سوخت و ساز بدن و به عنوان منبع كربن بيوسنتز عمل مي كند.

علاوه بر استفاده به عنوان شیرین کننده ، ساکارز در محصولات غذایی به عنوان ماده نگهدارنده ،

آنتی اکسیدان ، ماده کنترل رطوبت ، تثبیت کننده و ضخیم کننده کاربرد دارد.

ساکروز قادر است در عین حال که یک ساختار پایدار را در آب دارد ، در آب حل شود.

سپس ساكروز توسط سلولهای گياهی به داخل قارچ ، بافت عروقی مخصوصی كه برای انتقال قندها ساخته شده است ، می تواند صادر شود.

از سلولهایی که در آن تولید شده است ، ساکارز از طریق فضاهای بین سلولی درون برگ حرکت می کند.

وارد دسته عروقی می شود ، جایی که سلول های تخصصی آن را درون کلوپ پمپ می کنند.

لوله آوند چوبی یا عروقی که حامل آب است ، مقادیر کمی آب را به کلم اضافه می کند تا مخلوط قند از حالت جامد در امان بماند.

سپس مخلوط ساکارز به مرحله خلط خود می رسد و به سلول هایی در ساقه و ریشه می رسد که کلروپلاست ندارند و برای انرژی به برگ ها متکی هستند.

ساکارز در این سلول ها جذب می شود و آنزیم ها شروع به شکستن ساکارز به قسمت های تشکیل دهنده آن می کنند.

فـروش ساکارز

تولید سالانه جهانی ساکارز بیش از ۹۰ میلیون تن عمدتا از آب نیشکر (۲۰٪) و چغندرقند (۱۷٪) است.

شرکت بازرگانی پیشگامان شیمی آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های مشتریان عزیز،

مواد اولیه مورد نیاز صنایع غذایی و دارویی را با بهترین قیمت و بهترین کیفیت تأمین کند.

سایر محصولات ما:پانتوتنیک اسید

این محصول در گرید دارویی آماده تحویل به شما مشتریان عزیز می باشد.

The post ساکارز appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *