اسانس زغال اخته

درخت زغال اخته گونه‌ای از گیاهان گلدار است که متعلق به خانواده درخت چوب – Cornaceae است. منشاء این گونه در مناطق جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا است. در آسیا در آذربایجان، ارمنستان، ایران، اسرائیل، جورجیا، سوریه، لبنان و ترکیه در حال رشد است.

این گونه در اصل یک درخت کوچک یا بوته برگریز بزرگ است و تا ارتفاع بین ۵ متر تا ۱۲ متر رشد می‌کند. دارای شاخه‌های قهوه‌ای تیره است، در حالی که شاخه‌های آن مایل به سبز است. برگ‌ها بر خلاف یکدیگر چیده شده و حدود ۴ سانتی متر تا ۱۰ سانتی متر طول و ۲ سانتی متر تا ۴ سانتی متر عرض دارند. شکل برگ‌ها از تخمی تا طویل متغیر است و در کل حاشیه‌ای دارد. درختان زغال اخته دارای گل‌های زرد کوچک با اندازه ۵ تا ۱۰ میلی‌متر هستند. هر گل دارای چهار گلبرگ کوچک زرد رنگ است. این گل‌ها در خوشه های ۱۰ تا ۲۵ گل در انتهای زمستان و در فاصله فوریه و مارس، خیلی قبل از ظاهر شدن برگ‌‌ها ظاهر می‌شوند. دارای میوه‌ای با رنگ قرمز است که حدود ۲ سانتی متر طول و ۱٫۵ سانتی متر عرض دارد. میوه آن عمدتاً برای تهیه مربا استفاده می‌شود.

مواد تشکیل دهنده زغال اخته و کاربرد‌های آن‌ها

زغال اخته حاوی کربوهیدرات‌ها، ترکیبات فنلیک، اسیدهای آلی، ویتامین‌ها، و عناصر ماکرو و کمیاب است.

این ترکیبات قابض ،تونیک، ادرارآور، ضد التهابی و دارای فعالیت آنتی اکسید و متابولیسم را بهبود می‌بخشند.

طرز تهیه اسانس زغال اخته

مواد اولیه را با تقطیر بخار جمع آوری کرده و پس از آن کار تقطیر با هگزان را جمع آوری می‌کند. بازده اسانس حاصل ۰٫۰۳٪ می‌باشد. محلول در آب، محلول در روغن،محلول در آب و روغن می‌باشد.

کاربرد اسانس زغال اخته در صنایع غذایی

قابل استفاده در طیف وسیعی از محصولات

  • آبنبات
  • پاستیل میوه‌ای
  • بیسکویت و کیک
  • چای و نوشیدنی حاوی آبمیوه
  • نوشیدنی‌ شیری و بستنی
  • آدامس
  • مواد غذایی دیگر
منابع
  1. https://www.researchgate.net/publication/257551492_Constituent_composition_of_essential_oil_from_Cornus_mas_flowers
  2. https://elmaskincare.com/herbs/herbs_cornelian_cherry.htm

The post اسانس زغال اخته appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *