ارزش غذایی ملخ‌ها

ملخ‌ها نوعی حشره از خانواده Acrididae هستند.

ملخ‌ها می‌توانند به صورت انبوه و در تعداد زیاد مسافت‌های طولانی را طی کنند که باعث خسارت قابل توجهی به محصولات زراعی می‌شوند. با این حال، در بسیاری از کشورهای آفریقایی، خاورمیانه و آسیا، ملخ‌ها یک غذای لذیذ محسوب می‌شوند و به وفور خورده می‌شوند. ملخ‌ها منبع عالی پروتئین هستند و حاوی انواع اسیدهای چرب و مواد معدنی می‌باشند. اگرچه توسط اکثر آمریکایی‌ها خوش طعم تلقی نمی‌شود، اما ملخ‌ها منبع غذایی مهمی در بسیاری از کشورهای دیگر هستند.

آفت ملخ

آفت ملخ هنگامی است که رفتار ملخ‌ها به حالت طغیانی درمی‌آید. اجتماعی از ملخ‌های کوتاه شاخ، که به سرعت تکثیر می‌شوند و در تعداد بسیار زیادی مهاجر می‌کنند. آفت ملخ می‌تواند سریعا به سیستم کشت نواری مزارع و تا حد زیادی به محصولات غذایی آسیب برساند. منشأ ملخ‌ها نامشخص است، اما متون باستانی، از جمله کتاب مقدس، از آن‌ها و توانایی‌های مخرب آن‌ها یاد می‌کنند. ملخ‌ها یکی از گونه‌های حشرات خوراکی محسوب می‌شوند که از طرق مختلفی از خشک گرفته تا دودی وسرخ شده تهیه می‌شوند.

پروتئین

ملخ‌ها مانند بسیاری از حشرات منبع عالی پروتئین هستند. طبق کتاب “حشرات” نوشته استیو پارکر، میزان پروتئین انواع گونه‌های ملخ‌ از حدود ۵۰ درصد وزن خشک شده تا تقریبا ۶۰ درصد متغییر است و باعث می‌شود نسبت به گاوها پروتئین متراکم تری داشته‌باشد. با این حال، پروتئین برخی از گونه‌های ملخ به دلیل دارا نبودن اسید آمینه ضروری متیونین (که توسط انسان ساخته نمی‌شود) کامل تلقی نمی‌شود. به طور کلی، ارزش غذایی پروتئین ملخ در مقایسه با کازئین، که پروتئین اصلی محصولات لبنی است، در نظر گرفته می‌شود.

چربی

مطابق با چاپ سال ۲۰۰۱ “مجله دانشگاه پادشاه سعود” درصد چربی در ملخ‌های کویری پایین‌تر از درصد پروتئین آن‌ها است، اما هنوز هم منبع، تقریباً ۱۲٪ مناسبی است. درصد اسیدهای چرب اشباع و اشباع نشده به ترتیب ۴۴ درصد و ۵۴ درصد است. اسیدهای چرب پالمیتیک، اولئیک و لینولنیک فراوان‌ترین اسیدهای چرب هستند. با این حال، محققان خاطرنشان كردند كه كلسترول موجود در ملخ‌ها زیاد است، حدود ۲۸۶ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم، كه بیشتر از مقدار موجود در گوشت یا مرغ است.

سایر مواد مغذی

ملخ‌ها همچنین حاوی مقادیر کافی ید، فسفر، آهن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و همچنین عناصر کلسیم، منیزیم و سلنیوم هستند. سطح کربوهیدرات بسیار پایین ملخ‌ها باعث می‌شود کاندیدهای خوبی برای رژیم‌های غذایی اتکینز و سرخپوشان باشند. بعضی از افراد ملخ پخته شده را شبیه به بیکن با طعم دودی و با طعم مناسب می‌دانند. اگر در یک کشور خارجی هستید و مایل هستید که ملخ‌ها را امتحان کنید، احتیاط کنید زیرا اقدامات بهداشتی آن‌ها به ندرت مطابق با استانداردهای ایالات‌متحده است.

منابع
  • Insects; Steve Parker
  • Journal of King Saud University; Desert Locust (Schistocerca gregaria): Proximate Composition, Physiochemical Characteristics of Lipids, Fatty Acids and Cholesterol Contents and Nutritional Value of Protein; Hamza M. Abu-Tarboush et al.

The post ارزش غذایی ملخ‌ها appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *