آیا اسید سدیم پیرو فسفات خطرناک است؟

لیست مواد تشکیل‌دهنده بسته‌بندی گوشت یا مواد غذایی منجمد ممکن است مواد شیمیایی عجیبی به نظر برسد. بیشتر آن‌ها نام‌های طولانی دارند که به نظر می‌رسد مرعوب کننده باشند. این فکر نگران کننده است که فکر کنید با مواد غذایی خود مواد شیمیایی می‌خورید، و نه فقط خود غذا – بلکه این مواد شیمیایی همه خطرناک نیستند.

مصرف مقدار نسبتا کمی از مواد شیمیایی مانند اسید سدیم پیروفسفات بی‌خطر است.

آیا مواد نگهدارنده ایمن هستند؟

مواد نگهدارنده در انواع مختلفی از مواد غذایی یافت می‌شود. گوشت دارای مواد نگهدارنده‌ای است که مانع از بد شدن و از بین رفتن رنگ می‌شود. غذاهای منجمد مواد نگهدارنده را برای نگه داشتن باکتریها در اختیار دارند. حتی کالاهای پخته نیاز به نگهدارنده دارند. زندگی بدون این مواد شیمیایی ایده آل خواهد بود، اما وقتی غذای شما از نقاط مختلف کشور و گاهی اوقات نقاط مختلف جهان تهیه می‌شود، دشوار است.

برای نگه داشتن مواد غذایی تازه و ایمن برای مصرف کننده، مواد نگهدارنده لازم است.

اسید سدیم پیروفسفات

یک دسته از مواد نگهدارنده بنام فسفات وجود دارد که حاوی مقداری مشتقات فسفر معدنی است. اسید سدیم پیروفسفات بخشی از آن دسته است. همه فسفات‌ها کار مشابهی را انجام نمی‌دهند.

روش استفاده

اسید سدیم پیروفسفات می‌تواند به عنوان ور آمدن شیمیایی نان استفاده شود تا به افزایش آن کمک کند. از آن برای تقویت عطر و طعم و رنگ در سوسیس استفاده می‌شود. براساس مقاله‌ای از مرکز علوم در راستای منافع عمومی، در سیب زمینی سرخ شده، این ماده شیمیایی باعث کاهش سطح سرطان‌زایی ماده‌ای به نام آکریل‌آمید می‌شود. همچنین از تغییر رنگ در سیب زمینی و شربت‌های دارای قند نیز جلوگیری می‌کند. در کنسرو تن ماهی، از تشکیل بلورهای استروویت بی‌ضرر جلوگیری می‌کند.

آیا پیروفسفات مشکل ساز است؟

در حالی که اسید سدیم پیروفسفات و سایر فسفات‌ها به تقویت غذای شما کمک می‌کنند، اشکالاتی در مصرف محصولات حاوی فسفر وجود‌دارد. طبق یک مطالعه سال ۲۰۱۴ که در Advances in Nutrition منتشر شده‌است، می‌توانید نسبت سالم فسفر به کلسیم را حفظ کنید.

کمک به پوکی استخوان

اگر فسفر زیادی در رژیم غذایی خود داشته باشید و کلسیم کافی ندارید، این می‌تواند برای سیستم اسکلتی شما مضر باشد. فسفر بیش از حد باعث می‌شود استخوان‌های شما، به‌جای استحکام دادن و ساخته شدن استخوان، شکسته شود.

هرچه فسفر بیشتری بخورید، برای حفظ تعادل سالم، کلسیم بیشتری لازم است که بخورید.

مشکلات ایمنی

براساس مطالعه سال ۲۰۱۸ در سم شناسی محیط زیست و فارماكولوژی، نشان داده شده‌است كه اسید سدیم پیروفسفات نیز در صورت استفاده زیاد آن برای مدت طولانی، به سیستم ایمنی بدن شما آسیب می‌رساند.

سطح آزمایش شده در آن مطالعه بسیار شدید بود و نباید زنگ خطر را برای مصرف عادی بالا ببرد.

کاهش مصرف پیروفسفات

اگر نگران این هستید که بر سلامتی شما تأثیر می‌گذارد، می توانید برای جلوگیری از مصرف اسید پیرو فسفات سدیم، به ویژه اگر در حال حاضر چگالی استخوان پایینی دارید، می‌توانید اقدامات فعالی را انجام دهید. به دنبال مواد شیمیایی موجود در برچسبهای غذایی در نان و محصولات گوشت باشید. سیب‌زمینی و شربت شکر ممکن است حاوی آن باشد، همچنین انواع خاصی از ماهی. غذاهای ارگانیک که به صورت محلی تهیه شده‌اند، کمترین احتمال برای نگه‌داشتن مواد نگهدارنده را دارند. هرچه فاصله شما برای سفر کمتر باشد، مواد نگهدارنده کمتری نیز نیاز دارند. در مورد محصولات خود با قصاب محلی خود با یک کشاورز محلی و یا فروشگاه محصولات کشاورزی صحبت کنید.

صرفاً خرید مواد غذایی ارگانیک برای تضمین عدم استفاده از اسید پیرو فسفات سدیم کافی نیست.

این ماده شیمیایی برای استفاده عمومی توسط FDA بی‌خطر تلقی شده است و نیازی به برچسب هشدار‌دهنده ندارد.

هرچه به منابع غذایی خود نزدیک‌تر شوید، بهتر خواهید بود.

منابع
  • Center for Science in the Public Interest: Chemical Cuisine
  • OMRI: Sodium Acid Pyrophosate
  • Research Gate: Effect of sodium acid pyrophosphate on sensory, chemical, and physical properties of frankfurters
  • Advances in Nutrition: Assessing the Health Impact of Phosphorus in the Food Supply: Issues and Considerations

The post آیا اسید سدیم پیرو فسفات خطرناک است؟ appeared first on پیشگامان شیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *